YEMEK TARÄ°FLERÄ°

En güzel yemek tarifler

Çikolatalı Pasta

MALZEMELER

1 çay bardağı beyaz şarap (tatlı bir likör de olabilir)
1 adet pandispanya (dikdörtgen şeklinde)
4-5 adet kiraz ÅŸekerlemesi
3/4su bardağı toz şeker
150 gr çikolata
hazır krema

Sos için:

2 yumurta sarısı
4/5 su bardağı toz şeker
6 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1 çorbakaşığıbeyaz şarap (tatlı bir likör de olabilir)
2 tatlı kaşığı kakao
3 çay fincanı kahve

6 KiÅŸilik

TARÄ°FÄ°

Tereyağını (veya margarini)oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar bekletip,yumuşatın. Yağı bir kabakoyup krema halini alıncaya kadar ısıtın. . Yumurta sarılarını, tozşekeri, kakaoyu ve likörü katın. İyice, yumuşak bir krema kıvamına gelene kadar karıştırmayı sürdürün.
Pandispanyayı, üç kat olacak şekilde kesin. Pandispanyanın en alt katını filmle kapladığınız dikdörtgen kek kalıbına yerleştirin. Bir fincan kahveyle biraz likörü karıştırıp bunu ilk pandispanya katının üzerine gezdirin. Hazırlanmış kremanın yarısıyla üstünü kaplayıp ikinci pandispanya dilimini koyun. İlk katta yaptığınız işlemi yineleyin. Bittikten sonra üçüncü dilim pandispanyayı koyup onu da daha öncekiler gibi ıslatın. Tatlıyı buzdolabına, soğumaya bırakın.
Ezip, ufaladığınız çikolatayı bir kaba koyup içi sıcak su dolu başka bir kabın içine yerleştirerek eritin. Başka bir kapta tozşekeri çevirin ve yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek cikolatanın üzerine dökün. 8-10 dakika karıştırmaya devam edin. Tatlıyı buzdolabından çıkarıp kalıba dökün. Mümkün olduğu kadarhızlı karıştırarak karışımı tatlının üzerine boşaltın. Bir bıçak yardımıyla yüzeyini kare kare e çizin ve yeniden 25 dakika kadar buzdolabına koyun.